Praktijkexamen

rijbewijs gehaaldWij geven al jaren les volgens het door het CBR geautoriseerde Rijles In Stappen systeem (RIS), waarbij de toetsen door je eigen instructeur worden afgenomen.

Dat dit goed werkt blijkt wel uit ons slagingspercentage: ruim 80%, terwijl het gemiddelde over Nederland rond de 50% schommelt.
Als voorbereiding op het examen is er de mogelijkheid een Tussentijdse Toets bij het CBR te doen. De voordelen zijn:

*Je krijgt van de examinator te horen wat de verbeterpunten zijn. Deze krijg je per mail toegestuurd.
*Bij goede uitvoering van de bijzondere verrichtingen hiervoor vrijstelling op het eerste praktijkexamen.
*Wanneer de examinator geen op- of aanmerkingen heeft zou je dus geslaagd zijn en dan betalen wij het eerste praktijkexamen voor jou.

Onderdeel van het examen zijn een paar technische vragen. Uiteraard behandelen we ze tijdens de opleiding. Deze gaan over de bandencontrole, uitleg lampjes en meters op dashboard of over de reservoirs die zich onder de motorkap bevinden. (zie de bladzijde op deze website waar links staan en dan onder voertuigcontrole).

Tijdens het examen kijkt de examinator of je vlot, veilig en zelfstandig door het verkeer komt. Zo ja, dan ben je geslaagd.

Na het examen krijg je de uitslag en als het goed is gegaan moet je naar het gemeentehuis om je rijbewijs aan te vragen.

Wil je weten hoe een praktijkexamen in zijn werk gaat kijk dan even op de bladzijde met ‘links’, daar staat een link naar een informatiefilmpje.