Praktijkexamen

rijbewijs gehaaldDe weg naar het rijbewijs bestaat uit 3 stappen: eerst de theorie, dan de Tussentijdse Toets en dan het praktijkexamen.

De voordelen van de Tussentijdse Toets zijn:

  • je bent al eens in de examenruimte geweest en hebt de examinatoren gezien waardoor je minder spanning zal ervaren op je examen .
  • Je krijgt van de examinator te horen wat de verbeterpunten zijn. Deze krijg je per mail toegestuurd.
  • Bij goede uitvoering van de bijzondere verrichtingen krijg je hiervoor vrijstelling op het eerste praktijkexamen.
  • Wanneer de examinator geen op- of aanmerkingen heeft zou je dus geslaagd zijn en dan betalen wij het eerste praktijkexamen voor jou.

Onderdeel van de Tussentijdse Toets en het examen zijn een paar technische vragen. Uiteraard behandelen we ze tijdens de opleiding. Deze gaan over de bandencontrole, uitleg lampjes en meters op dashboard of over de reservoirs die zich onder de motorkap bevinden. (zie de bladzijde op deze website waar links staan en dan onder voertuigcontrole).

Tijdens het examen kijkt de examinator of je vlot, veilig en zelfstandig door het verkeer komt. Zo ja, dan ben je geslaagd.

Na het examen krijg je de uitslag en als het goed is gegaan moet je naar het gemeentehuis om je rijbewijs aan te vragen.

Wil je weten hoe een praktijkexamen in zijn werk gaat kijk dan even op de bladzijde met ‘links’, daar staat een link naar een informatiefilmpje.